Blogg

Du behöver inte stressa över din molnstrategi

Jag har jobbat länge i branschen så jag är van med olika hyper som kommer och går inom IT. Så var det också i början när molntjänster gjorde sitt intåg på marknaden.


vision_eye.png
Jag är ute och träffar mycket kunder, brinner för att hjälpa våra kunder samt vara en del i deras IT utveckling och se faktiska resultat. Idag är det mer aktuellt än någonsin med molntjänster och det finns ett stort intresse hos de jag pratar med att just aktualisera sin molnstrategi. 
Det är bland de första frågorna jag ställer till nya och gamla kunder som behöver påminnas lite då och då, ”Har ni någon molnstrategi?”
Min reflektion är att förvånande många har en molnstrategi men av olika anledningar inte kommit vidare och jobbar med den i det dagliga arbetet.  Jag tror att skälet är att det fortfarande finns en hel del frågetecken som t.ex. regulatoriska krav, osäkerhet vart informationen lagras, att flytta ut något vitalt och inte ha kontroll.

Det är ganska roligt när man tänker efter, för första gången i IT branschens historia är alla med på ”vad” och ”varför” man skall göra något, men inte många vet ”hur”.
Det som känns bra just nu, är att åka runt och berätta om hur vi på ITF jobbar med att hjälpa våra kunder med att förverkliga deras molnstrategi, vi har en stark portfölj i vårt utbud.
Kunder som står still för att de inte vet ”hur” man tar första steget,  antingen att flytta hela eller delar av sin miljö utanför företagets fyra väggar. Det har vi på ITF lång erfarenhet av, vi är rådgivare och bollplank till dessa kunder och att hjälper dem praktiskt att gå den väg som passar just dem. MOLNSTRATEGI PÅ DINA VILLKOR - bestäm själv när, var och hur. 

Skall man flytta ut hela IT miljön? Skall man bara lägga ut vissa delar? Många av de kunder vi jobbar med har valt att ha sin IT miljö i egen datorhall, men man väljer att lägga ut t.ex. backup, trådlösa nät eller delar av lagring/arkivering. 
Det finns otaliga varianter och just den lösning som passar dig kan vi tillsammans komma fram till. 
Jag vill avsluta med att ta tillfället i akt att föra fram ITF:s lösningar som är flexibla och anpassningsbara, just för att kunna konsumera de olika lösningar som idag finns att tillgå. 
När jag berättar för våra kunder om vårt koncept och erbjudande så brukar många mörka moln på himmelen skingras. 
Molnstrategi på dina villkor…du bestämmer själv Var-När-Hur – d.v.s. ”Flexibel Konsumtion” av IT utanför företagets väggar.

Vill du veta mer om Flexibel konsumtion kontakta gärna mig för ett möte och anmäl dig till vårt seminarium om Flexibel Konsumtion den 23 februari här nedanför.
Publicerad av Robert Wojciechowski på 2017-jan-18 10:39:57


Robert har jobbat länge i IT-branschen och har gedigen erfarenhet av att bygga långvariga relationer med kunder och hjälpa dem att utveckla sin IT miljö. Han brinner för affärsmannaskap som är en naturlig del i att vara kundansvarig. Har alltid kundens behov i centrum och ger aldrig upp för att få en kund till att bli nöjd.

Ämnen: IT budget, Migrera till molnet, Outsourcing IT

Anmäl dig till seminariet här