Blogg

5 Faktorer För En Lyckad Migrering Till Molnet

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-maj-11 08:00:00

Det finns en hel del faktorer som du bör tänka på när du funderar på att migrera din IT molnet. Till att börja med bör du veta vilken typ av molntjänstmodell som är aktuell (IaaS, SaaS, PaaS och iPaaS) Genom att förstå dessa modeller får du kontroll på definitioner samt grundläggande begränsningar och viktiga fördelar för varje tjänstemodell. Leverantören skall kunna redogöra för dessa tjänstemodeller, hur de kan köpas och tillhandahålls som IT- och företagstjänster, nu och även i framtiden. Men oavsett hur mycket leverantören presenterar och lovar så måste du fortfarande vara förberedd innan du hoppar på nya lösningar. Här listar vi 5 punkter som inte handlar så mycket om teknik utan mer några grundläggande saker som man bör överväga om varför man skall använda molntjänster och vilka hot och möjligheter som finns med detta.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse, Migrera till molnet

Bemanna Ditt företag för flytt till Office 365

Publicerad av Jonas Goude på 2015-maj-07 23:24:00

 

Övergången och flytt till Office 365 är ingen man ska ta lätt på. Det finns ingen tvekan om att organisationerna ska kunna spara pengar genom flytt till Microsoft Office 365, men planering och processer i övergången från en etablerad infrastruktur till en molnmiljö är ett stort åtagande.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse, Bemanning, Office 365

7 Saker Din Chef Vill Veta När Du Ska Outsourca IT

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-apr-30 08:00:00

Nya IT tjänster ökar ständigt och enkelheten för verksamheten att köpa IT-tjänster är enklare än någonsin. Tjänsterna är lätta att förstå snabba att komma igång med.  Dom har tydliga budskap som förklarar affärsnyttan något som verksamheten ständigt efterfrågar men som den intetrna IT:n inte alltid kan återspegla men är det alltid så enkelt?

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse, Outsourcing

Balansen mellan nöjda IT användare och IT Budget

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-apr-23 08:00:00

Många IT avdelningar lever med en krympande IT budget. Man brottas med att hålla liv i gamla system, samtidigt som utrymmet för nya projekt är begränsat.
Företagsledningen har ofta tydliga krav - våra medarbetare ska vara så produktiva och nöjda IT användare som möjligt. De ska kunna fokusera på sitt arbete och vår kärnverksamhet och IT ska fungera som ett stöd till verksamheten.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse

Hur hanterar man en upphandling av Backup som tjänst eller funktion

Publicerad av Jonas Goude på 2015-apr-14 12:02:00

Enligt de ledande analysinstituten kommer tillgången på kompetens, förmågan att göra mer med mindre vara de viktigaste verktygen för en effektiv och konkurrenskraftig IT-leverans. Här kommer lite råd om vad man skall tänka på inför upphandling av backup som tjänst eller funktion.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse, Outsourcing, Effektivitet, Central Infrastruktur, Backup