Blogg

digitalisering kräver nytt tankesätt kring IT-infrastruktur

Publicerad av Peter Tötterman på 2017-sep-21 09:58:53

Det går en våg, eller en vind om du så vill över planeten jorden just nu och självklart menar jag inte de kraftiga orkaner som härjar i USA med omnejd. Det jag menar är ordet DIGITALISERING. Vad menas egentligen med digitalisering? Varför skall jag bry mig om det, och varför skall du anpassa en fungerande lönsam verksamhet till denna digitalisering?

Den digitala revolutionen har förändrat vårt synsätt på själva IT-infrastrukturen, från att ha varit tillägnat det teknik- och i framkant moderna företaget som en taktisk och kostnadsbesparande del av affärsverksamheten till att idag ha en avgörande strategisk roll. Kundernas större krav på anpassning till deras nya köpbeteende till företag som kämpar med nya konkurrenter som tidigare ansågs tillhöra annan bransch eller vara ett icke hot.

Läs mer

Kategorier: Outsourcing, molntjänster, Backup, Användarupplevelse, Central Infrastruktur, Effektivitet

flexibel funktion

Publicerad av Peter Tötterman på 2016-dec-09 10:26:58

FLEXIBEL FUNKTION

Omvärldsanalys

Den Digitala Världen förändras just nu i en rasande takt. Traditionella företag får nya konkurrenter med digitala affärsmodeller som kostnadseffektivt kan utmana med både pris och tillgänglighet, att möta kunden på kundens villkor.

Läs mer

Kategorier: Radar Excecutive Summary, Backup, Klient, Kunskap, Outsourcing, Effektivitet, Outsourca IT

Vet du skillnaden mellan backup och arkivering?

Publicerad av Peter Tötterman på 2016-apr-28 14:21:15

Att komma åt historiska data när som helst borde vara en självklarhet men visar sig ofta vara mycket svårt.

Läs mer

Kategorier: Outsourca, Office 365, Outsourcing, Central Infrastruktur, Backup

Varför drifta exchange själv?

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-maj-14 11:59:00

En av de stora drivkrafterna hos företag till att byta till Office 365 är möjligheten att flytta ut driften av sin mailserver, speciellt om man står inför en uppgradering av den mailserver som står lokalt. Det finns flera vägar att gå och du kan överväga att uppgradera det lokala systemet, flytta till molnet eller ha en kombination av de två med en s.k. hybridlösning. Det hela beror helt på er verksamhet och vilka regulatoriska krav som finns, samt det förhållningssätt man internt har för IT.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Office 365, Outsourcing

7 Saker Din Chef Vill Veta När Du Ska Outsourca IT

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-apr-30 08:00:00

Nya IT tjänster ökar ständigt och enkelheten för verksamheten att köpa IT-tjänster är enklare än någonsin. Tjänsterna är lätta att förstå snabba att komma igång med.  Dom har tydliga budskap som förklarar affärsnyttan något som verksamheten ständigt efterfrågar men som den intetrna IT:n inte alltid kan återspegla men är det alltid så enkelt?

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse, Outsourcing

Den Ultimata Checklista När Du Outsourcar Din IT

Publicerad av Roland Akerblom på 2015-apr-27 08:00:00

Outsourcing ses ofta som en frälsning när företag på allvar söker ökad effektivitet. Outsourcingleverantörerna på marknaden lovar smidiga processer men vad behöver du vara förberedd på och hantera när väl allt är igång?

Läs mer

Kategorier: IT budget, Outsourcing

Vad Är IT Avdelningens Framtid Och IT Chefens Utmaningar?

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-apr-20 08:00:00

IT avdelningens roll kommer att försvinna upp i verksamheten! Däremot kommer den inte att försvinna som funktion. När man tänker efter så är det ganska logiskt och förvånande att det inte har hänt tidigare.

Läs mer

Kategorier: Outsourcing

Print som tjänst eller funktion

Publicerad av Stefan Fälten på 2015-apr-14 14:29:10

Att upphandla print som tjänst eller funktion - ett effektivt sätt att sänka kostnader. Att få kontroll på den IT relaterade funktionen som kanske är mer mekaniskt än digital, det är print.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Outsourcing, Effektivitet, Print

Sänk dina IT kostnader och öka affärsnyttan

Publicerad av Peter Tötterman på 2015-apr-14 12:10:00

Många verksamheter har idag utmaningar och nu är det kostnadspress som gäller, ingen kommer undan. Du sitter som IT ansvarig och sliter ditt hår och pusslar för att få ihop din budget, känner dig nöjd över att få det att gå ihop.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Bemanning, Migrera till molnet, Outsourcing, Effektivitet, Central Infrastruktur

Hur hanterar man en upphandling av Backup som tjänst eller funktion

Publicerad av Jonas Goude på 2015-apr-14 12:02:00

Enligt de ledande analysinstituten kommer tillgången på kompetens, förmågan att göra mer med mindre vara de viktigaste verktygen för en effektiv och konkurrenskraftig IT-leverans. Här kommer lite råd om vad man skall tänka på inför upphandling av backup som tjänst eller funktion.

Läs mer

Kategorier: IT budget, Användarupplevelse, Outsourcing, Effektivitet, Central Infrastruktur, Backup